У Новом Саду обележено 19 година од НАТО агресије

Синоћ је у Новом Саду обележено деветнаест година од почетка НАТО агресије на Србију и Црну Гору.

На централном новосадском Тргу Слободе окупило се око две стотине људи. Скуп је отпочео минутом ћутања, а потом су окупљени упалили свеће у помен жртвама НАТО агресије.

На скупу су учествовали представници неколико патриотских организација: Михаило Јањић (Српска Десница), Стефан Долић (Национални српски фронт), Горан Пувалић (Покрет Бели орлови)…

Стефан Долић из НСФ позвао је на јединство српског народа.

24. март је дан када Срби треба да забораве на политичке несугласице и поделе. Дан када сви Срби треба да одају почаст и минут ћутања свим страдалим цивилима и браниоцима српског неба те несрећне 1999. године. Национални српски фронт је и ове године као и претходне заједно са осталим српским родољубима и грађанима Новог Сада одао почаст страдалима. Дошло је време кад сви Срби треба заједно да стану против окупатора који је рушио наше градове и који још није напустио нашу земљу. Окупација траје док су њихове базе на нашој Светој земљи и вечерас су им Нови Сад, Београд и други српски градови поручили да никад неће прихватити никакве њихове споразуме , услове и резолуције.”

“На данашњи дан пре деветнаест година НАТО агресор је напао нашу државу, наш народ, наше градове, наше мостове, болнице и школе, наше старце и децу… страдало је око 2000 људи, порушено на стотине објеката, урушено је десетине градова… Али, сачували смо оно најважније понос, част и достојанство! Морамо да памтимо, морамо да се сећамо, морамо да учимо, како нам се страдална прошлост не би понавила. Последице су и данас очигледне, колоне и редови људи чекају испред одељења онкологије а све као узрок “милосрдног анђела”. Подсећам и на то да се канцеларија НАТО алијансе данас налази у згради Министарства одбране у Београду као и да војници НАТОа имају дипломатски имунитет, тој пракси мора се стати на пут” – поручио је Михаило Јањић, члан Председништва СД.

Извор – Националист, Инфо НСФ