Српска жена – стуб Отаџбине

Један од највећих проблема данашњице је помодарство, стална тежња за модерним и оним што је ин, окренутост ка западној култури. Mасовни медији константно пропагирају и покушавају да наметну свима такве системе вредности.

Која је улога жене у целом том свету изгубљених вредности? Која је улога жене у данашњој, савременој Србији?

Сведоци смо како морал опада муњевитом брзином код наших девојака, уз све то пласира нам се идеја како је то нормално и у тренду. Пласира нам се облик живота који никада није био прихватљив и моралан за нашу патријахалну земљу, али је чини ми се преко ноћи постао итекако пожељан. Намеће се стил живота који са собом не носи никакву одговорност и зато га је најлакше и усвојити. Намеће нам се стил живота у коме се живи од данас до сутра.

Нама се константно намеће накарадан модел живота у коме је дозвољено све. Кажу, неке жене су се кроз разне феминистичке покрете избориле да жене добију слободу. Модерна жена је “слободна”. Слободна да јури каријеру до тридесете године и да буде сама. Она све може сама. Она има право на абортус. Она има право да ради са својим телом шта хоће.

Али иза свих тих разних феминистичких пропаганди крије се само једно, а то је разбијање породице као целине и као стуба друштва. Геј и феминистички лобији троше силне паре да убеде омладину да је то прихватљиво, да су стари системи затуцани и превазиђени, да је у реду прихватити различитости.

Тежња и јурњава за материјалним окреће од духовног, води у странпутицу и заблуде. Угледајући се на лица са насловница, на лажни сјај живота из серија и филмова многе жене помисле да је срећа материјална ствар и да зависи од каријере, новца или посла.

Поставља се питање, како да се поврати некадашња родољубивост код Српкиња, нарочито младих, јер ако то успемо лако ћемо их одвратити од клубова, блуда, неморала, јурцања за пролазном славом и погрешних идеала силиконске лажне лепоте.

Наш циљ је јачање духа код српске омладине, али подједнако је важно да се тај дух пренесе и на жене.

Морају да се разбију митови феминизма, породица је била и остаће ослонац српског друштва. Старо гесло: Он да брани, а она да рађа! То мора бити једна од основних водиља сваком Србину и Српкињи, јер Србија нестаје. Сваке године ишчезне једно омање село, а жене потпуно несвесне себе и улоге коју јој је Бог наменио не размишљају о својој улози и основној дужности а то је да буду добре Српкиње, мајке, родољуби, да чувају Српство у дубини душе.

Мора се очувати, неговати и развијати опште национално образовање код жена. Оне су осећајније, нежније и искреније по природи, истанчаних погледа на свет. Жене ће примити српску историју као звезду водиљу и искреним срцем прихватити улогу која јој је намењена.

Национално свесна жена ће боље разумети страдање и борбу, прихватити јаког мужа, бодрити га и храбрити да буде прави борац своје отаџбине и васпитаваће децу да буду добри људи.

Пред таквим карактерним и смисленим женама постидеће се све друге које се угледају на западне системе вредности. Вратиће се на прави пут, пут образовања, начитаности, смирености и смелости. На српски пут свесности себе, свог порекла и свог имена.

Такве српске жене чуваће традицију, гостопримство и све врлине српског народа кроз српску породицу. Свакој жени основни идеал мора бити породица.

Знам да је ситуација тешка. Немаш ништа а хтела би све.

Застани и размисли, колико ти је битно оно материјално. Окрени се правим вредностима.

Српска жено, ти си стуб Отаџбине. Потребна си својој земљи,својој нацији. Ти си морални стуб друштва.

Ми Српкиње смо ратнице, храбре, јаке и поносне.

Буди пример својој околини, почни од себе.

Вукица Гагричић