Одржан „Марш сећања“

У Београду је јуче одржан Марш сећања поводом 17 годишњице од НАТО агресије.

Маршу је присуствовало око 120 активиста и симпатизера Националног српског фронта.

Скуп је почео у 19. 30 испред цркве Светог Марка у Београду, а завршен је испред зграде Генералштаба.

Марш сећања су обезбеђивале јаке полицијске снаге, па су се на лицу места могли видети припадници интервенте јединице под пуном опремом.

Само 50 метара даље, на углу са Булеваром краља Александра, стајала је група провокатора такозваних „антифашиста“. Они су покушавали да ометају скуп али их је oкруживала полиција и није им дозвољавала да приђу окупљеним српским патриотама

Колона је у миру кренула до Генералштаба. У колони су биле српске тробојке и бакље, али због подршке братских организација из Грчке и Италије ношене су заставе грчке Златне зоре и италијанске Форца Нове.

На челу колоне ношен је транспарент на коме је писало „Нисмо опростили“ са логом НСФ и прецртаним симболом НАТО алијансе.

Током проласка колоне многи грађани су аплаудирали и показали своје симпатије за Марш сећања.

Испред Генералштаба окупљенима се обратила Вукица Гагричић која је прочитала писмо Горана Давидовића.

„Ми нећемо никада заборавити и нећемо никада опростити убицама српске деце. А једном ће доћи дан када ће ратни злочинци стати пред лице правде. Ако не овоземаљске онда свакако пред лице Божије“ – писало је у писму.

„Знајте да је једина срећа у слободи, а слобода се једино рађа из храбрости. Ви који сте вечерас овде показали сте да ту храброст имате. Ви сте доказ да Србија има омладину која никада неће заборавити. Ви сте доказ да постоји омладина која се никада неће предати. И због вас ће Србија поново бити слободна“ – истакао је Давидовић у свом писму подршке Маршу сећања.

Након тога је песник студент Никола Јовић прочитао своју песму о злочинима НАТО над нашим народом.

Окупљеним фронтовцима се обратио Стефан Симић који је у кратком говору подсетио на НАТО агресију и све невине жртве које су пале током 78 дана бомбардовања.

“ Пре 17 година Нато алијанса је бомбардовала нашу земљу, побила више од 2500 недужних људи, нанела немерљиву материјалну штету, директно окупирала Косово и Метохију и помогла шиптарским злочинцима у терорисању српског народа. Међутим, то није први пут да српски народ страда од  либералне демократије.  И 1944.  су нас бомбардовали , на Васкрс и то цивилне објекте , а све под изговором борбе против немачке армије – рекао је Симић.

„Ми нисмо шовинисти, не мрзимо никога нити икоме желимо зло. И искрено се надамо да деца у земљама Нато алијанске никада неће проћи кроз оно што су прошла српска деца, у више наврата. То нам налаже наше човекољубље, то нам налаже наше Српство које никада није било уперено против невиних – истакао је Симић у свом обраћању окупљенима.

фото:С.Илић

Током стајања код Генералштаба спонтано су се зачуле пароле подршке Радовану Караџићу који је осуђен у Хагу на 40 година. Помињала се и убијена девојчица Милица Ракић и пароле против Европске уније.

Општи утисак је да је први јавни скуп Националног српског фронта био успешан и чини се да ће Марш сећања сваког 24.марта постати традиција НСФ-а.

Извор – Инфо НСФ