НСФ поздравља успех референдума у Српској

Национални српски фронт са одушевљењем поздравља успех свенародног референдума у Републици Српској. НСФ је саопштењем, и јавним акцијама много пре референдума подржао жељу српског народа у Републици Српској, а наши активисти су учествовали и на скупу подршке на Тргу Републике.

Сваким даном расте нада да ће се српски народ са обе стране Дрине ујединити у једну државу и резултати референдума показују високу националну свест наших сународника у Републици Српској – наводи се у саопштењу Националног српског фронта

Радио телевизија Републике Српске јавила је у својим вестима да је председник Комисије Синиша Каран саопштио је на конференцији за медије прве коначне незваничне резултате референдума о Дану Републике Српске.

Према његовим ријечима, на референдум је од укупно 1.219.399 гласача изашло 680.116, односно 55,67 одсто грађана са правом гласа.

На питање „Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?“, за је гласало 677.721 грађана, односно 99,81 одсто грађана који су изашли на референдум, рекао је Каран.

Против је било 1.291, односно 0,19 одсто.

Неважећих листића било је 2.264.

Резултат референдума проглашен је важећим.

Извор – Инфо НСФ, РТРС