Етикете против НСФ су доказ недостатка аргумената

У разговору за портал NOIZZ Вукица Гагричић открива шта се крије иза сукоба студената на Филозофском факултету.

Вукица Гагричић из „Националног српског фронта“ (НСФ) није желела да коментарише „злонамерне инсинуације, како су њихови чланови учетвовали у физичким сукобима“, јер јој изгледају као отворена провокација.

– НСФ је усмерио своје деловање на далеко битније ствари од сукоба с маргиналним политичким групацијама. Постоје много већи проблеми и много већи непријатељи ка којима желимо да каналишемо своју борбу – истакла је Вукица Гагричић у разговору са новинаром портала NOIZZ.

Ауторизовани интервју са нашом другарицом Вукицом Гагричић апсолвентом Филолошког факултета преносимо у целости:

Прошле године смо имали упад десничара током трибине о ЛГБТ миграцијама. Делује да се обе групе користе спиновањем и сценирањем догађаја и користе се истим средствима како би сукобили своје ставове. Како то коментаришете?

Активисти НСФ-а немају никакве везе са прекидањем трибине о којој говорите, НСФ тада није ни постојао. Истина да немамо ништа против тога, али не можемо да причамо у име свих националиста у Србији и да одговарамо за њихова дела.

Ми се никад не користимо спиновањем него смо као удружење били жртве спиновања, и то више од десет пута за десет месеци постојања. Никад нисмо користили прљава средства од када постојимо, а имали смо доста јавних скупова и наступа у јавности.

Професор Чедомир Антић каже да су у питању две мале групе, које заправо сарађују и живе од међусобног екстремизма, тероришући факултет. Шта је од тога истина и шта мислите шта га је навело да донесе такав закључак?

Национализам је одувек имао упориште у нашем народу, за ралику од анархо-левичарских идеја , које су деструктивне и јасно анти-српске, чланови такозване Анархо-синдикалистичке иницијативе отворено се боре против свега што је за сваког националисту свето. Имамо конкретан пример једног од вођа, Алекса Нешића, који се отворено залаже за независно Косово, до Тривунца који се бори за некаква права радника а иначе је богаташко дете са Сењака. Тривунац је учествовао у бацању коктела на Грчку амбасаду са још пар чланова и никада за то није одговарао. Причамо о тероризму? Тривунац и његов су били оптужени за тероризам. За сваки покушај отпора и протеста хапсе се само националисти, па ако желите икоме да импутирате тежњу за екстремизмом, то можете само њима јер код нас таквих елемената нема. А што се тиче господина Антића који је заједно са Чедомиром Јовановићем учествовао у окупацији Србије која се десила после 2000-е , његове речи уз дужно поштовање код нас немају никакав значај нити тежину. Желим да кажем још пар реченица о лицемерју екстремних левичара. Они као декларисани „анти-капиталисти“ добијају помоћ баш од стране либералних, проевропских и капиталистичких медија који их стављају под своју заштиту. Сада смо имали прилику да видимо како Информер, Блиц, Б92,Н1, РСЕ и остали здушно бране ту шачицу екстремиста.

Вашa организација јесте млада, али су њени чланови познати по многим сукобима с анархистима, пре него што је она основана. Стиче се утисак да је насиље једини начин на који ваши чланови изражавају своје ставове?

Злонамерне инсинуације како су наши чланови учествовали у физичким сукобима не бих да коментаришем јер ми изгледају као отворена провокација. НСФ усмерио је своје деловање на далеко битније ствари од сукоба са маргиналним политичким групацијама, постоје много већи проблеми у нашој земљи, много већи непријатељи ка којима желимо да каналишемо нашу борбу. Наравно мислимо на окупацију наше земље која нас уништава како национално тако и социјално, културно, морално и духовно. Желимо да се боримо за права радника и за сељаке, против дискриминације српског народа на Космету и против најезде миграната. То су теме нашег деловања као удружења.

Зашто је Филозофски факултет узет као поприште борбе, пошто чланови организација долазе с различитих факултета?

Филозофски факултет узурпиран је већ дуго година, кроз блокаде, малтретирање студената и професора баш од стране анархо-левичарских групација, па су им национално свесни студенти са осталих факултета ставили до знања да се такво понашање неће више толерисати. НСФ није студентска организација али већина наших активиста су студенти. Ми као студенти ћемо реаговати увек када је нашим суграђанима и колегама потребна помоћ. Ако ће они да имају активности где се у сред Београда ругају Републици Српској и тиме гурају прст у око многима, наравно да ће увек неко од наших реаговати и бранити се од насиља. Да су имали активности против ЕУ, НАТО ,САД империјализма или против капитализма не бисмо имали ништа против.

Постоји ли могућност да се сукоби окончају и где видите начин за решење?

То ће се окончати када престане политичко деловање на факултетима. Отворено ћу вам рећи да ја ту могућност не видим. Они годинама показују своје право лице а оно је чисто анти-српско. Све њихове оптужбе своде се на то да смо ми нацисти и фашисти, као што и медији покушавају већ годинама да наметну. Сваком искреном родољубу и националисти они лупају етикете неонациста и клерофашиста . Желимо да већ једном ставе тачку на те бесмислице. Ми се боримо против шовинизма и ауто-шовинизма. Њихове етикете су уствари доказ немоћи и недостатка аргумената.

Изворnoizz.rs , Инфо НСФ