Давидовић за Ослобођење: Избори су нелегитимни !

У ауторском тексту за портал Ослобођење  Горан Давидовић је истакао да избори који треба да се одрже у недељу немају легитимност.

У тексту „Избори су Дан мрмота“ Давидовић наводи „да су избори расписани и ове године због безобразлука режима, исто као и избори 2014.“

„Власт ће остати иста. Можда само још одвратнија и генетски модификована. Опозиција ће бити још грђа алтернатива власти. Као куга и колера…

Ко ће изаћи на изборе? Мање од 50% уписаних гласача. Све што буде преко тога је намештено.

Мора се нагласити да ови избори не могу бити легитимни“ – истиче Давидовић.

Давидовић даље у тексту наводи разлоге зашто избори нису легитимни:

„Као прво, међународно призната држава Република Србија нема суверенитет над једним делом своје територије који је војно окупиран. На Косову и Метохији се избори неће одржати.

Друго, на територији такозване „централне Србије“ и још такозваније АП „Војводине“ избори такође немају много тога што би им дало легитимитет.

Бирачки спискови су непотпуни. Многи ће имати право да гласају више пута, а неко ни једном. Гласаће опет мртви људи, непостојећи гласачи. Гласови ће се носити у џаковима, резултати ће се штеловати и преправљати у распону до 5% и више.

Треће, сама изборна кампања одузима изборима легитимитет. Гласачи ће бити поткупљивани, контролисани. Исто онако како је робље сендвичарско вожено са митинга на митинг по целој земљи.

Режимске еунијатске странке су фаворизоване и самим тим су избори фарса.

Четврто, свим држављанима није омогућено право гласа. Дијаспора која упумпава милијарде евра у Србију и буквално издржава Србију , на изборима у тој „држави“ нема право гласа.

Према томе, нема ту шта много да се прича. У поробљеној земљи се једноставно не гласа, и овакво гласање робова је фарса. Стојим и даље иза тога као и 2014. и 2012.“ –тврди Давидовић.

Владу окупиране Републике Србије опет ће правити стране службе, бриселски комесари и гаулајтери , као и амбасада САД . Та „вазална влада“ је поново већ састављена пре избора, иако ми још не знамо тачно како су подељени ресори.

Што се мене тиче, гласати нећу, јер не гласа 99,9% дијаспоре, није нам то могуће учинити. Расејање сачињава скоро трећину држављана Србије, а иако издржава Србију, право гласа нема. Зато нећу гласати а не знам како бих то право уоште и остварио. То је немогућа мисија и срамна дискриминација“ – наводи се у тексту.

„А режим се боји дијаспоре јер нама не може претити и не може продавати „муда за бубреге“ као слуђеном робљу у окупираној Србији.

Позив на бојкот нисам упутио, иако су многи моји саборци то желели. Земља иако је окупирана има право да изабере представнике у локалним самоуправама.

Ако неко баш жели да изађе на изборе, да га прскају као стоку спрејом, понижавају и исмевају, нека изађе. Ако има за кога да гласа на локалу или ако жели да подржи анти-ЕУ странке које овај пут сигурно улазе у Скупштину.

Искрено, није лоше што ће се то десити да би имали у скупштини бар 20-30 представника већинске Србије која не жели у ЕУ.

Ако неко жели да гласа за СРС или Двери, ја немам ништа против. На следећим изборима ако се уопште изборимо за фер изборе, можда се нађе и листа правих српских националиста, па можда и ја будем на националистичкој листи. Није немогуће.

Са друге стране, понављам: све преко 50% излазности ће бити лажирана излазност!

Избори у ратом захваћеној Асадовој Сирији су 100 пута више демократски и легитимнији него ови који се чекају 24.априла 2016. у окупираној Србији“ – пише Давидовић.

Извор – Ослобођење