98 година од присаједињења Србији

Национални српски фронт обележава знаменити датум присаједињења Бачке, Барање и Барање Србији. Пре 98 година 25.новембра 1918. одржана је у Новом Саду Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и осталих Словена у Банату, Бачкој и Барањи, која је прогласила присаједињење Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији. Српски Срем се прикључио Србији посебном одлуком народа Срема.

У говору који је Јаша Томић почео речима „Косовски мученици! Сретно вам ослобођење!“, Томић је прочитао и одлуку Скупштине, где се у другој тачки наводи следеће:

„Прикључујемо се Краљевини Србији која својим досадашњим радом и развитком ујемчава слободу, равноправност, напредак у сваком правцу, не само нама, него и свима словенским па и несловенским народима који с нама заједно живе.“

Посланици скупштине заступали су 211 општина из Баната, Бачке и Барање, а седници су присуствовали и представници Срема, чланови СНО Нови Сад, као и српски и француски официри који су се затекли у Новом Саду.

Данашњица нам доноси несигурност опстанка северне Србије.

Поред тога што се масовно користе термини „војвођанска култура“, „војвођанска кухиња“, војвођански грађани“, „војвођанска ношња“, „војвођанска архитектура“, годинама се путем медија али и у школама промовише новокомпонована војвођанска самобитност и Војводина као појам не само аутономне покрајине него сасвим посебног ентитета.

Сведоци смо и најновије провокације сепаратиста са плакатима о увођењу међународног позивног броја за „Војводину“.

Став НСФ као сроске националистичке организације је јасан. АП Војводину се мора укинути као беспотребна, антисрпска, бирократска творевина.

Чему уопште служи покрајина као посредник између локалне самоуправе и државе?

АПВ је један авнојевски диносаурус који дневно поједе најмање две стотине хиљада евра.

Војводина није регионални а ни географски појам, већ искључиво политички наметнут од комуниста.

31.јула 1945. такозвана „Скупштина народа Војводине“ састављена од комуниста и њихових марионета, прогласила је Аутономну покрајину Војводину (касније САП Војводина).

На тој и таквој скупштини и одлуци се правно темељи постојање ове садашње АПВ.

Из којег год угла да гледате тешко је одбранити се од мноштва чињеница да АП Војводина не служи на корист ни једном поштеном Србину, али ни једном Мађару, Словаку, Румуну, и ниједној етничкој групи на њеној територији.

Ми националисти сматрамо да АПВ као непотребну хитно треба расформирати јер служи растакању српског националног бића.

Бачка није „Војводина“, Банат није „Војводина“, Срем није „Војводина“!

Доле АПВ бирократска авнојевска наказа!
Што пре да се укине паразит на телу Српства!

Срећан празник свим Србима у Бачкој, Банату, Барањи и Срему!

Слава СРПСКОЈ ВОЈВОДИНИ!

Национални српски фронт – Нови Сад

698998_novi-sad-472-protest-protivvucica-i-canka-lsv-pripadnici-nacionalni-stroj-i-obraz-foto-robert-getel_ff

Извор – Инфо НСФ