Ахмета нико није обавестио да је „Европљанин“

Ових дана на видело излазе многобројни и невероватни пропусти белгијске полиције. Да је и десети део онога што се пише истина, превише је. Многи се питају да ли је у питању нека лудачка теорија завере или њихова неспособност заиста досеже толико далеко.

Лично за мене, ово је још само један од показатеља да вештачке творевине, на силу створене и одржаване на апаратима, не могу да функционишу као што то може један хомогено здраво тело. Белгија је посебан случај, вештачка неодржива творевина у оквиру друге, само много веће, умируће ЕУ. Уз то представља и некакав центар и „срце“ Европе. Права мета, али и легло радикалних терориста.

Премиса да нешто у основи погрешно не може на крају бити исправно, потврђује се још једном.

Цивилна права и политичка коректност изгубили су сваки смисао и отишли у неке болесне крајности, и као наметнуте вредности болесне ЕУ довели до тога да више нико није сигуран на европском континенту.

Уз то, ароганција западних „активиста“ који позивају тзв. мигранте на интеграцију и прихватање цивилизацијских вредности, озбиљног човека може само горко да насмеје.

Одакле вам идеја да је западна цивилизација једина на овој планети?

Да ли то велики либерали и самопрокламовани борци за слободу и истину негирају арапску или далекоисточну културу? Зашто би неки Арапин прихватио било какве моралне вредности западне цивилазације, посебно у облику у коме су данас? Зашто би се интегрисао кад може да шири своју културу и своја морална начела? Одакле вам идеја да му је толико пожељна јефтина проституција са малих екрана, смеће од хране и синтетичка одећа са распродаје?

Они вековима имају исти циљ, а стратегија се мења у зависности од ситуације на терену. То што ми, као западно друштво, нисмо у стању да разумемо и предвидимо њихово понашање није њихов проблем, већ наш. Упознај свог противника да би могао да се одбраниш.

А како то у пракси изгледа, показала нам је белгијска полиција. Тешко је чак и схватити временски след свих њихових брљотина, и све више личи на пародију него на деловање озбиљне институције.

Ухапсише Белгијанци најтраженијег човека на свету, ухапсише и оставише га да се мало одмори, да предахне човек, делује уморно и није ред да га испитују поводом било чега. Добро га у спа нису послали. Месецима га сви траже, за то време он седи у „срцу Европе“, скоро па у самом центру Брисела и смишља шта би могао даље. Сама акција хапшења изгледала је као из „Полицијске академије“ или „Жандара из Сан Тропеа“, пола белгијске жандармерије опколило зграду из које опуштено истрчава човек као да нема живе душе напољу.

На сва звона се објављује како је обећао сарадњу, има да открије све до најситнијег детаља, није прошло ни 24 часа од те објаве, одоше у ваздух аеродром и метро. Није им пало на памет да су тиме послали поруку његовим саборцима шта им је чинити.

И ту креће да се открива рад и умеће белгијске полиције и службе. По старом добром обичају кад се деси овако шта, то су лица од раније позната. Чак су знали и да се спрема акција, али боже мој, терористи су их предухитрили. Ваљда нису имали Кери да их савата у метроу.

Како је клупко почело да се одмотава сазнали смо да су све времене знали ко је човек који је изнајмљивао стан за терористе у Паризу, али нема везе, шта сад није да је он дизао у ваздух нешто, што да га хапсе и процесуирају.

Ето и Турци су хапсили једног од актера и јавили да је повезан са терористима, али ко ће још Турцима веровати, ваљда они знају боље да је он само криминалац и да са тероризмом нема никакве везе. Било је разних информација из амбасада, али су заборавили да јаве, сетили су се после 6 месеци. А и полиција је заборавила да пренесе даље неке важне информације….и тако у недоглед.

Мени личи на сценарио неког врло неубедљивог филма, али је заправо истина. И такви треба да на нас бране од оних који су спремни свој живот да положе за своје циљеве. Да прегазе горе и мора, да жртвују себе и своје најближе за више циљеве, нешто што је за материјалисту западног света непојмљиво.

И ту се опет враћамо на активисте и њихово најновије мантрање: нису мигранти (читај окупаторске хорде) ништа скривили, све терористичке акте извели су европљани, белгијанци и французи.

Штета што Ахмета нико није обавестио да је он „Европљанин“. Прва генерација, друга, трећа…која би требала да буде да би се они осетили као Eвропљaни?! И опет, криви смо ми, нисмо им довољно изашли у сусрет. Осећају се отуђено, немају довољно добро плаћене послове, сиромашни су и несрећни. Срам нас било. Зли европљани.

Морамо то много боље и више. Можда је најбезболније решење да се ми одрекнемо свог идентитета, одселимо негде на Катманду и оставимо њима наше домове.

Ако се ускоро не пробуде сви они који треба да нас штите, ако се не прилагоди законодавство и начин рада одговорних служби, чека нас суморна и крвава будућност. Са овим начином размишљања нећемо преживети рат који је увелико у току.

Александра Бикић